Additional Info

  • Year 2019
  • Location Shenzhen, China
  • Client Authority of Qianhai Shenzhen- Bureau of Urban Planning and Natural Resources
  • Status International competition
  • Title

    Master Planning

     
  • Subtitle
    Credits The Coral - New Landmark in Quinhai Bay, Senzhen, China
     
  • Contents

    Architectural Project: Nemesi Architects

    Year: 2019

    Place: Shenzhen, China

    Client: Authority of Qianhai Shenzhen- Bureau of Urban Planning and Natural Resources

    Assignment: Preliminary project, International Design Competition

    Land area: 4.8 Ha

    Project surface: 51.000 m2

     
     

 

 
 
 
 
 

Additional Info

  • Year 2019
  • Location Shenzen, China
  • Client Huge Rock Design, Shenzhen
  • Status realized
  • Title

    Exhibit design

     
  • Subtitle
    Credits Yun Xi Jin Ting Center, Shenzhen
     
  • Contents

    Year: 2019

    Location: Shenzhen, China

    Client: Huge Rock Design, Shenzhen

    Assignment: Preliminary, definitive, executive design.

    Project surface: 1800 m2

     
     

 

 
 
 

Additional Info

  • Year 2020
  • Location Bra, Italy
  • Client Immobiliare Tesi Srl
  • Status Under Construction
  • Title

    Offices

     
  • Subtitle
    Credits New Tesisquare Headquarter, Bra (TO)
     
  • Contents

    Architectural Project: Nemesi Architects

    Year: 2019 - in progress

    Location: Bra (To), Italy

    Client: Immobiliare Tesi Srl

    Assignment: Master plan, preliminary, definitive, executive design, artistic direction

    Land area: 3Ha

    Project surface: 4.330,00 m2

     
     

2020…20!

20/01/2020

This year begins with what is, for us, both a magical number and a story: 20 years of history and projects!

Nemesi was born twenty years ago, at the beginning as small interior design studio in Rome, grouping some enthusiastic professionals who just graduated. Nemesi was ambitious, so much that , precisely in 2000, 20 years ago, the first important assignment arrived, winning the contest for the Multifunctional Center at the Quartaccio, to celebrate the Jubilee of Rome.

From there several other assignments, from small to medium-sized, have helped us to be known in the Roman and Italian panorama, and then to explore new realities across borders!

People, Places, Travels, Experiences, Adventures, Difficulties, Satisfactions, Projects, Visions, have accompanied us in these 20 years, always making us discover again and again the willing to know and experiment; not alone, but together with many professionals and people who collaborated and dreamed with us to build what Nemesis is today.

This is why in 2020 we want to tell you some of these stories, as if we were at the bar of that restaurant that we designed 20 years ago thinking of Rome as if it were California…. Follow us!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Human Technopole inaugurated at Italy Pavilion, Milan

 

In the presence of the Prime Minister, the Human Technopole scientific and technological research center was inaugurated at Italy Pavilion.

The structure, designed by Nemesi in the former Expo area now Mind, welcome Italian innovation and excellence. As Vice President Sala commented: "A great legacy that Expo has left us and, after five years, we celebrate the fruit of the institutional collaboration between the government, the Lombardy Region, the Municipality of Milan and also private individuals for the realization of this research center which is the most important for the human genome. "

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

The amazing Yun Xi Jing Ting Exhibition and Commercial Center opened in Shenzhen, China

On December 2019 great inaugural ceremony at the presence of the client, citizens, and main institutions, together with the Director of the Agency, arch. Michele Molè. The Nemesi’s innovative project for the Yun Xi Jing Ting residential and commercial complex embraces the visitors at  the ground floor into an amazing and fluid environment: here are placed an Exhibition Space, Offices, and a Sale Center, giving  life to an exciting  landscape-architecture, new meeting place for all Shenzhen citizens.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Additional Info

  • Year 2018
  • Location Rome, Italy
  • Client Nores srl
  • Status Complete Mission

 

 

 

RESIDENZIAL &TERTIARY COMPLEX, ROME , VIA CORTINA

Additional Info

  • Year 2018
  • Location Rome, Italy
  • Client Zeis srl
  • Status Complete Mission
  • Contents

     

    Design: Nemesi Studio
    Location: Rome
    Date: 2017-2018
    Client: Zeis srl (Salini Impregilo)
    Budget: 41 M €
    Program: 17.000 sqm
    •   15.000 sqm - residential
    •    2.000 sqm - commercial
     

     

 

 

 

POLIFUNCTIONAL COMPLEX, ROME OSTIENSE

Additional Info

  • Year 2018
  • Location Rome, Italy
  • Client Istat
  • Status International competition
  • Title

    Offices

     
     
  • Subtitle
    Credits New Headquarter ISTAT
     
     
  • Contents

    Design: Nemesi Architects

    Location: Rome
    Year: 2018
    Client: Istat
    Program:  44.000 sm
    Budget: 85m€
    Mission: Preliminary design

     
     

 

 

Additional Info

  • Year 2016
  • Location Milan
  • Client generali real estate
  • Status Feasibility Study
  • Contents

     

    Design: Nemesi Studio
    Location: Milan
    Year: 2016
    Client: Generali Real estate
    Area: 20.569 mq
    Program: 39.879 mq
    Mission: Feasibility Study

     

 

 

 

 HEADQUARTER GENERALI, VIA BASSI, MILAN

 

The Project of the new Via Bassi Business Park intends to build a layered image with a strong landscape and Urban Landmark connotation for Milan.
The design identifies a highly recognizable vertical landmark, in dialogue with the urban scale, by searching the relationship with the neighborhood, through the design of a landscaped platform that represents the other important functional core of the Master Plan.
Plot's insistence in the Isola neighborhood is an important aspect to which the Master Plan looks for, seeking a comparison with the adjacent buildings.
The objective is to create a modern Directional Campus that identifies and organizes in a coherent way public and private spaces, common services and offices, primary and secondary accesses to the Complex.
The project works on the idea of ​​stratification and excavation, both in the articulation of the Volume of the Tower, as well as in the horizontal volume connected to it, and the underlying volume-landscape.

 

 

Page 1 of 22

Cerca